Wat zijn de verschillen tussen Nintendo en Xbox?

xbox console and wireless controllers on a white cloth
Photo by ROMAN ODINTSOV on Pexels.com

Nintendo en Xbox zijn twee van de grootste namen in de gaming-industrie. Beide bedrijven hebben hun eigen unieke hardware, software en diensten, en bieden een verschillende benadering van gaming. Naar welke console jouw voorkeur uitgaat is heel persoonlijk. Het is daarvoor wel heel handig als je de verschillen weet. Daar informeren we je graag over.

Verschillen in hardware

Nintendo is bekend om haar hardware, zoals de Switch en de 3DS. De Switch is een hybride console die je zowel op de televisie als onderweg kunt spelen. De 3DS is een handheld-console die 3D-beelden weergeeft zonder behoefte aan 3D-bril. Xbox, aan de andere kant, biedt de Xbox Series X/S en de Xbox One. De Xbox Series X/S zijn volledig gebouwd voor prestaties en snelheid, terwijl de Xbox One een meer algemene entertainment-console is.

Verschillen in software

Nintendo richt zich op het creëren van games die toegankelijk en leuk zijn voor het hele gezin. Hierdoor is het aanbod van games vaak gericht op jongere spelers en families. Xbox, aan de andere kant, heeft een breed scala aan games, waaronder veel actie- en avonturenspellen die meer gericht zijn op volwassenen. Xbox heeft ook een grotere nadruk op online gaming en biedt Xbox Live Gold, een service die online multiplayer, gratis games en andere voordelen biedt.

Verschillende online diensten

Nintendo biedt Nintendo Switch Online, een service die online multiplayer, cloud-opslag en gratis games biedt. Het is beschikbaar voor een laag maandelijks tarief. Xbox biedt Xbox Game Pass, een service die een groot aantal games beschikbaar maakt voor één vast bedrag per maand. Xbox Game Pass Ultimate biedt daarnaast Xbox Live Gold en een selectie van PC-games.

Verschillende tegoeden voor aankopen

Wil je geen abonnement, maar wil je wel nieuwe games kunnen aanschaffen of in-game aankopen kunnen doen? Dan is er voor de Nintendo het Nintendo e-shop tegoed. Voor Xbox is er de Xbox gift card. Zowel het Nintendo e-shop tegoed als de Xbox gift card kun je online aanschaffen. Deze tegoeden zijn in verschillende bedragen te koop en, wat ook goed is om te weten is dat je deze tegoeden ook cadeau kunt doen. Ook als zelf geen Nintendo of Xbox hebt, kun je een Nintendo e-shop tegoed of een Xbox gift card kopen. Het bedrag komt dan, door de code in te voeren, in de wallet van degene die je het tegoed wilt geven.

Vorige

Welke Lenovo laptop is het meest geschikt voor thuiswerken?

Volgende

Ik ga naar mijn werk en neem deze 5 dingen mee!

Follow Us