Podcast tips: 10 beste Nederlandse podcasts van dit moment 

Ben je opzoek naar een goede podcast? Wij zetten een flink aantal podcasts op een rij. Je vindt hier de 10 beste podcasts voor allerlei verschillende leeftijdscategorieën en persoonlijkheden.

Podcasts zijn helemaal van deze tijd. Je kan namelijk gewoon heerlijk je oortjes indoen en je ven afsluiten. Veel mensen luisteren podcasts tijdens die eindeloze kilometers naar hun werk. Waar we vroeger alleen maar naar de radio konden luisteren, kan je nu zelf beslissen waar je naar luistert. Heb jij een favoriet, dan kan je hier misschien wel uren naar luisteren. Podcasts kunnen overal over gaan. Soms gaan ze bijvoorbeeld over sport, maar ze kunnen ook gaan over het starten van een onderneming. Er zijn ook podcasts waarin verhalen worden verteld, geschiedenis verhalen over anekdotes. Genoeg gepraat over wat voor podcasts er zijn, laten we naar de beste van dit moment gaan. 

1.    Kleine meisjes worden groot podcast 

Een volwassen vrouw ben je niet van het één op het andere moment. Het gaat gepaard met enorm veel struggles. In de ‘’kleine meisjes worden groot’’ podcast belichten Lotta en Daphne alle facetten van het ouder worden. Iedere week opnieuw komt er een onderwerp voorbij die je tegenkomt wanneer je ouder wordt. Het kan gaan over je ongesteldheid, zwanger worden, op jezelf gaan wonen of misschien als vrouw alleen op vakantie. Alles wordt besproken, maar ook alles is bespreekbaar. Dit is een podcast die vooral herkenbaar is voor twintigers die in de bloei van hun leven zitten. De afleveringen duren tussen de 15 en 20 minuten. Je kan dus altijd één hele aflevering luisteren onderweg naar je werk. 

2.    Makkelijke eters 

Hiske en Joël zijn beiden restaurantrecensenten. Zij gaan voor hun werk dus langs restaurants om deze te testen op hun producten. Maar waar je normaal niks hoort behalve een recensie in de krant vertellen ze nu alles wat ze proeven. Dit geeft een enorm leuke kijk om wat er zich eigenlijk afspeelt in de Nederlandse keuken. Van sterrenrestaurants tot de kleinere goed beoordeelde restaurants in dorpen. Samen bespreken ze de gerechten in deze unieke podcast. 

3.    Taalnatie

Stoor jij je ook weleens zo aan mensen die taalfouten maken? Ben jij een echte taalnazi? Dan moet je luisteren naar de podcast: ‘’taalnatie’’. Want de Nederlandse taal is een moeilijke taal en wij kennen in Nederland nog steeds behoorlijk veel analfabeten. In deze podcast gaat een docent doormiddel van korte fragmenten van alles vertellen over de Nederlandse taal. Je leert in het kort van alles bij, van kleine tot grote taalfouten die dagelijks worden gemaakt. 

4.    Moordcast

Dit is een true crime podcast. Dat betekent dat in deze podcast moorden worden besproken. Dionne Slagter en haar broer Henrik bespreken wekelijks een waargebeurde moordzaak. Zo duiken ze samen dieper in op de moord en wat er nu precies gebeurd is. Ze maken deze podcast op een spannende manier waardoor jij als luisteraar helemaal meegezogen wordt in het verhaal. Dat is spannend, maar ook ontzettend leuk en leerzaam. 

5.    Zelfhulpboekenclub

Stijn van Vliet en Jasper Demollin van Streetlab gaan beiden richting de dertig. Ze zien dat hun leven drastisch veranderd en willen voordat ze doodgaan bepaalde dingen hebben uitgezocht. Daarom duiken ze in de boekenplank opzoek naar zelfhulpboeken. Maar ook gaan ze in hun nieuwe seizoen samen met bekende gasten echt wat doen. Zo duiken ze een zweethut in, doen ze aan Quantum Touch en doen ze samen aan holotropisch ademwerk. Dit allemaal om de essentie van het leven te ontdekken. 

6.    Fomofiel

Iedereen heeft weleens een vervelend gevoel wanneer hij/zij een feestje moet missen. Iedereen gaat naar het feestje, maar jij moet thuisblijven of bent misschien dan net aan het werk. Fomo betekent The Fear of Missing out. De letterlijke vertaling is: Bang zijn om iets te missen. In deze podcast gaan Lot Mulder en Milou Deelen praten over alles waar je fomo voor kan hebben. Van liefdes tot seks en van festivals tot foodhypes. 

7.    De Schaduw van Dutroux

25 jaar gelden heeft iedereen de handen voor de ogen geslagen toen deze gruweldaden bekend werden. Dutroux ontvoerde een aantal Belgische meisjes en sloot ze op in een kelder. Jarenlang kon hij doen en laten wat hij wilde en kreeg hij zelfs kinderen met ze. In deze podcast wordt alles weer bij langs gelopen. Want wat is er nu eigenlijk gebeurd. Hoe kan het dat de slachtoffers sympathie kregen voor Dutroux. Er wordt gesproken met verschillende personen en ook wordt er gekeken naar wat nu nog steeds de impact is geweest van dit alles op België. 

8.    De supergaande Podcast 

De supergaande podcast is een echte podcast voor de jeugd. Zo komen er jeugdige sterren voorbij. Nesim en Fraasie staan aan het hoofd van de podcast. Zij bespreken wekelijks uiteenlopende onderwerpen met uiteenlopende gasten. Van Jody Bernal tot bekende rappers van dit moment. Maar ook Steven Kazan en een bioloog met reptielen komt langs. Wanneer je wat jonger bent is dit zeker een leuke alternatieve podcast om te luisteren. 

9.    De verbouwing 

Jan en Leonie kochten een bouwval. Ze gingen er mee aan de slag en in deze podcast hoor je het hele verhaal. Van verliefd worden op een woning waar je eigenlijk nog niet in kan wonen tot het fixen van een hypotheek om aan de slag te kunnen. Maar ook het vinden van aannemers in deze tijd. Verduurzaming is natuurlijk ook een hot-topic en mag niet ontbreken in deze podcast. Voor veel jonge mensen van deze tijd speelt het natuurlijk enorm. Dat is ook waarom dit proces leuk is om naar te luisteren. Het is vooral gemaakt voor jongere mensen die geïnteresseerd zijn in alle strubbelingen die gepaard gaan met het kopen van een eigen woning.

10. Mischa

Visies en gedachten. Helaas worden ze vaak niet meer verteld. Dit heeft alles te maken met de cancelcultuur in de westerse wereld. Eigenlijk kan je bijna niks meer zeggen. Maar Mischa Blok dit neemt geen hand voor de mond. Ze gaat in gesprek met mensen die zich op het openbare toneel bevinden en daar alles zeggen. Hun visies, gedachten en hun dromen delen. Er zijn geen vragen die ze van tevoren bedenkt. Gewoon een gesprek van mens tot mens.  

Vorige

Beste Goedkope Samsung Telefoon in 2022

Volgende

Powerbank: Action & beste goedkope powerbanks

Follow Us