Beste Goedkope Samsung Telefoon in 2022

Samsung is een natuurlijk een ontzettend betrouwbaar en bekend fabrikant van telefoons. Wellicht dat jij al jaren een Samsung telefoon bezit. Of wil je nu een keer het merk uitproberen? Hoe dan ook, je wilt het natuurlijk voor een voordelige prijs. 

In dit artikel gaan we kijken naar de 5 beste goedkope Samsung telefoons in 2022. We kijken dus niet alleen naar de nieuwste snufjes, maar ook wat qua prijs-kwaliteitsverhouding het voordeligst is!

  1. Samsung Galaxy A31

Als eerste en beste model komen we uit bij de Samsung Galaxy A31. Deze telefoon staat erom bekend veel te bieden aan de gebruiker voor relatief weinig geld. Zo heb je voor 128 GB aan opslag en gaat de batterij volgens verschillende testen ook lang mee. 

De levensduur van een telefoon is natuurlijk erg belangrijk en dat zit bij de Samsung Galaxy A31 zeker snor. Bovendien kun je in Nederland de telefoon kopen voor een schappelijke prijs rond de €250. Dit valt erg mee in vergelijking met soortgelijke telefoons die vaak in een hogere prijsklasse vallen. 

Het model beschikt verder over 4 verschillende camera’s die voor verschillende afstanden voor scherpe foto’s kunnen zorgen. Daarnaast kun je voor elke foto precies instellen wat je scherp wil hebben en wat niet. Ideaal als je van foto’s maken houdt!

Qua beeld en geluid zit je met de Samsung Galaxy A31 ook goed. Zo kun jij je favoriete serie kijken in de beste kwaliteit of game je er gerust op los. Vandaar dat de Samsung Galaxy A31 als beste goedkope Samsung telefoon in 2022 wordt gezien. 

  1. Samsung Galaxy J6+

De Samsung Galaxy J6+ staat als 2e op de lijst en dat heeft alles te maken met de goedkope prijs van slechts €210 die je in de meeste gevallen in Nederland kwijt bent. Het voordeel hiervan is dat het goed is voor je portemonnee en je ook nog steeds geniet van een Samsung. 

Met de telefoon vang je de meest mooie momenten in foto’s en kun je later genieten van de pracht die deze telefoon kan opslaan. Foto’s maken is namelijk nog nooit zo leuk en makkelijk geweest met de Samsung Galaxy J6+. 

Daarnaast kun je gebruik maken van functies als de Multi-Display waarbij je twee apps en/of browsers tegelijkertijd kunt gebruiken. Of het Dolby Atmos geluid waarover de telefoon beschikt. Wat dacht je van de aparte chatfuncties voor als je zakelijk en privé wilt scheiden? De telefoon heeft het allemaal. 

Het perfecte mobieltje, dat ook nog eens erg goedkoop is en die zeker behoort tot de beste goedkope Samsung telefoons in 2022. 

  1. Samsung Galaxy A51

Een wat nieuwer model en ook echt het paradepaardje onder de telefoons van Samsung, de Samsung Galaxy A51. Het model telefoon is in 2020 op de markt gekomen en hij werd al snel een van de betere telefoons van Samsung. 

Vandaag de dag in 2022 is dit model de bestverkochte Android-telefoon en dat terwijl deze pas 2 jaar op de markt is. De reden van de populariteit ligt vooral aan de kwaliteit van de telefoon. 

Waar bij voorgaande modellen het vooral ging om de prijs-kwaliteitsverhouding, draait het bij de Samsung Galaxy A51 vooral om de kwaliteit. Deze telefoon beschikt over een groot beeldscherm waarop je bijvoorbeeld gemakkelijk van alles kunt bekijken en doen. De gehele telefoon is gebruikt om een zo groot mogelijk beeldscherm te genereren. 

Daarnaast heeft Samsung gekozen voor enkele fantastische kleuren en designs waardoor je dus niet per se voor een ‘gewone’ witte of zwarte telefoon hoeft te gaan. Samen met enkele handige features als de ‘niet storen functie’ en een Samsung app die jouw Galaxy A51 optimaal laat presteren, beschik je over het ideale model telefoon. 

Bovendien zijn foto’s op deze telefoon ook weer een kunst op zich. Je kunt met de 4 camera’s precies instellen hoe en wat je wilt fotograferen. Dit alles bij elkaar maakt de Samsung Galaxy A51 tot een van de beste goedkope Samsung telefoons in 2022. 

Het enige twijfelachtige is het prijskaartje van €372, maar daar tegenover staat een bak aan kwaliteit en vermogen. Het is het dus zeker waard als jij houdt van een geweldige telefoon die alles voor je regelt!

  1. Samsung Galaxy A12

In deze lijst vind je een hoop Galaxy A- modellen terug, zo ook de Samsung Galaxy A12. Deze telefoon is een uitstekende optie voor mensen die voor relatief weinig geld toch een prima telefoon willen hebben. 

De Samsung Galaxy A12 beschikt over een aantal fijne functies en heeft een vrij sterke batterij waarmee je lang gebruik kan blijven maken van deze telefoon. Hierbij komt ook nog het feit dat de levensduur behoorlijk lang is en dat de opslag vrij ruim is van zo’n maximaal 128 GB. 

Wellicht het grootste voordeel zit hem in het prijskaartje van slechts €187 voor de Samsung Galaxy A12 – 128 GB. Neem je genoegen met minder opslag, dan kom je uit op een bedrag van €150. Het is een geweldige telefoon die behoort tot een van de beste goedkope Samsung telefoons in 2022. 

  1. Samsung Galaxy A32

De laatste uit de top 5 beste goedkope Samsung telefoons in 2022 is de Samsung Galaxy A32. Deze telefoon zit qua kwaliteit tussen de Galaxy A12 en de Galaxy A51. Hetzelfde geldt voor de prijs en dit maakt de Samsung Galaxy A32 tot een ideale telefoon voor ieder die niet teveel wilt betalen voor kwaliteit, maar wel van kwaliteit houdt. 

In principe is de Samsung Galaxy A32 net wat beter in alles dan de A12. Daarnaast kan de Samsung Galaxy A32 werken op 5G, net als de A51, waar de A12 dat niet kan. Bovendien is de camera net wat beter en gaat de batterij ook net wat langer mee. 

Verder ervaar je iets meer gebruiksgemak bij de A32 in vergelijking met de A12. Het enige grote verschil zit hem in de frontcamera (selfiecamera). 

Voor slechts €260 heb je het toestel in huis en zit je precies tussen de A12 en A51 in qua prijs. Als je niet kon kiezen tussen de eerdergenoemde modellen vanwege de prijs en kwaliteit, dan is de Samsung Galaxy A32 de ideale middenweg zodat je in beide categorieën goed zit. 

Tips voor het aanschaffen van jouw ideale telefoon

Het vinden en aanschaffen van de juiste telefoon klinkt simpel, maar is niet altijd even eenvoudig. Online kun je tegenwoordig veel telefoons met elkaar vergelijken en zo de beste optie vinden. In de winkel geef je jouw wensen aan en de verkoper komt met een aantal suggesties. 

Alleen vaak zitten daar ook nog andere belangen bij, zoals bepaalde samenwerkingen met bedrijven of het niet kunnen voorzien in bepaalde telefoonmerken. Als jij dus een goede goedkope Samsung telefoon op het oog hebt en een winkel verkoopt liever een ander merk, zal je van de verkoper minder over Samsung horen en meer over het andere merk. 

Hieronder kun jij enkele tips vinden over het beter uitkiezen van de juiste telefoon. Op deze manier vind jij de beste goedkope Samsung telefoon voor in 2022. 

Waar gebruik jij je camera voor? 

Een van de eerste dingen waar je op moet letten, is de camera. Van tevoren is het dan ook goed om hierover na te hebben gedacht. Het kan namelijk zijn dat je een camera onbelangrijk vindt en je liever een langere batterijduur hebt. 

Het is goed mogelijk dat je veel selfies maakt en dit belangrijk vindt. In dat geval zijn bepaalde toestellen beter dan andere. Fotografeer je graag dingen die je tegenkomt op reis, in de stad of de natuur? Let in dat geval op de cameramogelijkheden van het toestel. 

Je zal voor jezelf moeten bepalen wat je belangrijk acht en wat je maximaal aan een telefoon kwijt wilt zijn. Op deze manier vind je het perfecte toestel om foto’s mee te maken. 

De achtergrond van de telefoon

Hiermee bedoelen we niet letterlijk de achtergrond van je beeldscherm, maar de afkomst van je telefoon. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een telefoon uit een bepaald land moet komen of onder een bepaalde modellenlijn valt. 

Als je het niet vertrouwt of als je een slechte ervaring hebt gehad, kan het zo zijn dat een bepaalde telefoon niet voor jou is gemaakt. Mocht het gebruik ervan niet zijn bevallen of heb je een eerder problemen ervaren, dan is het goed om te kijken naar andere mogelijkheden. 

Zo voorkom je dat je opnieuw dezelfde problemen beleeft en stap je er blanco in. Doe daarom je onderzoek en ga na of je al eerder ervaring hebt met een bepaald type telefoon. 

Het design waar je je fijn bij voelt 

Zowel de vorm en kleur van de telefoon als de lay-out van de apps en instellingen zijn belangrijk voor het design. Veel mensen vinden bepaalde designs fijn of zelfs fantastisch en dat is zeker belangrijk in het maken van een telefoonkeuze. 

Wanneer je houdt van een mooie stijlvolle telefoon zal wellicht wat meer moeten betalen dan een simpele zwarte of witte telefoon. Daarnaast kan er verschil zitten in hoe de telefoon qua ontwerp er op het scherm uit zal gaan zien. Zo kunnen pictogrammen, apps en de algemene lay-out verschillen van elkaar. 

Ook dit is noemenswaardig voor het kiezen van de beste goedkope telefoon in 2022. 

Welke modellen Samsung zijn er allemaal en hoe maak je de beste keuze? 

Samsung heeft meerdere modellenlijnen met elk hun eigenschappen en sterke punten. Een groot deel van de functies en kwaliteiten overlapt, maar er zit weldegelijk verschil in de verschillende modellen. Hoe je hieruit de beste goedkope Samsung telefoon voor in 2022 vindt, kun je hieronder ontdekken. 

De Galaxy series en de Note 

Bij Samsung vind je vier verschillende modelseries: Galaxy S, A, Z, J-serie en de Note. Tussen deze series zitten verschillen die zich vaak uiten in prijs-kwaliteitsverhoudingen. 

  • De J-serie staat voor relatief simpele telefoons voor een heel betaalbare prijs. Hier zitten weinig tot geen toeters en bellen aan, en je kunt alle basisdingen uitvoeren op deze telefoons. 
  • De Galaxy A serie is alweer een stapje hoger, kijkend naar kwaliteit en prijs. Dit is echt de middenklasse van alle Samsung telefoons en dat zie terug in zowel de prijs als de kwaliteit. Waarbij er wel echt een groot verschil zit tussen de J-serie en de Galaxy A serie als het aankomt op kwaliteit. 
  • Met de Galaxy S en Z kies je echt voor kwaliteit. Deze telefoons zijn speciaal ontwikkeld om de meest geavanceerde functies aan te bieden. De prijzen liggen vaak wat hoger en je betaalt voor de extra’s die de S en Z-serie bieden. 

Overigens zit het verschil in de S en Z-serie hem in het feit dat je de Z-serie kunt vouwen en dichtklappen. Je hebt modellen die verticaal openklappen en horizontaal openklappen. Bij de S-serie is dit niet het geval en heb je een ‘gewone’ telefoon.

  • Waar de Note om bekend staat, is het feit dat je het kunt gebruiken als een notitieblok en telefoon. Bij alle Note-modellen wordt een pen geleverd, speciaal bedoeld voor de telefoon. Dit biedt extra gemak en wordt vaak voor bedrijven gebruikt omdat je dingen kunt noteren. 

Het maken van de juiste keuze!

De top 5 beste goedkope Samsung telefoons voor in 2022 en de 3 dingen waar je op moet letten, hebben jou hopelijk een beter idee gegeven van de juiste telefoon. Het is echter belangrijk om ook te kijken naar de prijs

De prijs is meestal doorslaggevend en het is handig om dit op voorhand duidelijk te hebben. Op deze manier weet je wat je maximaal wilt uitgeven en je kunt met deze indicator opzoek naar jouw ideale toestel. 

Wat vooronderzoek kan zeker geen kwaad en onthoud wat voor jou belangrijk is!

Het kiezen van de juiste telefoon is niet makkelijk, maar het hoeft ook niet moeilijk te zijn. Bepaal vooraf goed waar je naar op zoek bent en wat je wilt uitgeven en vind zo de beste goedkope Samsung telefoon in 2022 die jou voorziet van de juiste functies!

Vorige

Beste Goedkope Smartphones in 2022

Volgende

Podcast tips: 10 beste Nederlandse podcasts van dit moment 

Follow Us