Gezelligheid in huis met LED dimmers

young woman with string lights in head lying on jetty
Photo by Вячеслав Немченко on Pexels.com

Wie houdt nou niet van een gezellige sfeer in huis? En wat draagt daar nou meer aan bij dan de juiste verlichting? Met LED verlichting is het mogelijk om de juiste sfeer in huis te creëren. Met LED dimmers kan je deze sfeer nog meer naar wens aanpassen. In deze blog vertellen we je meer over LED dimmers en waarom ze onmisbaar zijn in huis.

Verschillende soorten LED dimmers

Er zijn verschillende soorten LED dimmers. Een veelvoorkomende is de draaiknop. Deze dimmer werkt door aan de knop te draaien en de helderheid van de verlichting aan te passen. Een ander soort LED dimmer is de drukknop dimmer. De dimmer werkt door kort op de knop te drukken om de helderheid van de verlichting te verhogen of te verlagen. Met een langere druk kan je de verlichting aan- of uitzetten. Ook bestaan er nog dimmers die werken met een afstandsbediening. Zo kun je vanaf de bank of stoel de verlichting aanpassen naar de gewenste sfeer. Dit werkt soms overigens ook met een app op je telefoon. Hoe handig is dat?

Waarom zijn LED dimmers onmisbaar in huis?

Met LED dimmers creëer je de juiste sfeer in huis. Heb je bijvoorbeeld een romantische avond gepland met je partner? Dan kan je de verlichting dimmen voor een intieme sfeer. Of heb je vrienden op bezoek voor een gezellige borrel? Dan kan de verlichting wat feller zetten helpen voor de juiste sfeer. Maar LED dimmers hebben ook praktische voordelen. Zo kan je de verlichting bijvoorbeeld dimmen wanneer je televisie kijkt. Zo voorkom je hinderlijke reflecties op het scherm.

LED dimmers zijn ook nog eens goed voor het milieu en de portemonnee. Door de verlichting te dimmen verbruik je minder energie. Daardoor kan je energierekening ook nog eens lager uitvallen. 

Tips voor het gebruik van LED dimmers

  1. Let bij de aanschaf van een LED dimmer op de minimale belasting. Deze is nodig om de dimmer goed te laten werken. Als je bijvoorbeeld maar één LED lamp hebt aangesloten op de dimmer, kan het zijn dat de minimale belasting niet wordt gehaald en de dimmer niet goed werkt.
  2. Ook is het handig om te letten op de maximale belasting. Als je te veel LED lampen aansluit op de dimmer, kan je juist de maximale belasting overschrijden. De dimmer kan dan kapot gaan.
  3. Maak gebruik van warme kleuren. Bij het dimmen van LED verlichting kan het zijn dat de kleur van de verlichting verandert. Om dit te voorkomen, kan je het beste kiezen voor LED lampen met warme kleuren. Deze behouden hun kleur beter bij het dimmen. 

Led dimmers zijn dus onmisbaar voor een gezellig huis. Met LED dimmers creëer je de juiste sfeer en bespaar je op energie en kosten. Let er wel op dat de minimale en maximale belasting haalbaar is. Door deze tips toe te passen kan je optimaal genieten van de gezellige sfeer in huis met LED dimmers!

Vorige

Ik ga naar mijn werk en neem deze 5 dingen mee!

Volgende

Wat zijn de nadelen en implicaties van fast fashion?

Follow Us