Samsung of iPhone: Welk merk is beter?

Als het aankomt op smartphones heb je natuurlijk de bekende concurrenten Samsung en iPhone. Deze twee zijn de grootste merken als het aankomt op smartphones en maken samen jaarlijks miljoenen telefoons. Maar welke is nu beter of dé beste als het aankomt op smartphones?

Waar moet je op letten bij het vergelijk van Samsung en de iPhone?

Bij het vergelijken van de twee verschillende merken zijn er bepaalde criteria waarnaar kan worden gekeken. In het maken van de juiste vergelijking gaan we dus ook kijken naar wie waar in uitblinkt en dus de betere is.

In dit artikel gaan we kijken naar de volgende criteria en onderdelen:

  • Gebruiksgemak
  • Prijskaartje
  • Milieuvriendelijkheid
  • Extra’s
  • Beveiliging
  • Kwaliteit

Aan de hand van deze punten kunnen we vervolgens gaan concluderen welk merk beter is en wat wellicht beter bij jou past!

Gebruiksgemak

Deze criteria is vrij persoonlijk, maar ook wel objectief te benaderen. Het is namelijk zo dat Apple zijn eigen onlineomgeving heeft gecreëerd om makkelijk en snel in te kunnen werken en delen.

Wanneer je dus niet alleen een iPhone gebruikt, maar ook andere Apple producten zul je zien dat je van ontzettend veel gemak geniet. Je kunt makkelijk dingen versturen naar andere Apple gebruikers en producten, en ben je verzekert van locatie vrij werken.

Daarnaast is de lay-out van de telefoon gebaseerd op gebruiksgemak en zijn er veel handigheidjes verborgen in een iPhone. Dit is voor iedereen persoonlijk, maar hier besteed Apple vrij veel aandacht aan.  

Bij Samsung verschilt dit weer, waar Apple zijn eigen onlineomgeving heeft, deelt Samsung deze met alle andere Androidapparaten. Op deze manier kun je makkelijker met Windows werken en met andere providers van telefoons.

Wanneer je Apple met Android samen laat werken, kunnen er problemen ontstaan bij het aanleveren van documenten of links. Bij Samsung is dit niet het geval, deze werkt goed samen met andere Androidapparaten.

Prijs

Hier valt niet veel over te zeggen behalve dat je moet kijken naar wat je van een telefoon verlangt. De meeste S- en A-modellen van Samsung zijn onder de €1000 en zijn van uitstekende kwaliteit.

Natuurlijk heb je duurdere modellen zoals de Galaxy Note, maar daar heb je weer de mogelijkheid om op te tekenen.

Bij Apple zijn de meeste nieuwe modellen al gauw +€1000, maar hoe ouder het model hoe lager de prijs en kom je ook onder de €1000. Wel is het zo dat de nieuwere modellen over de nieuwste functies beschikken en oudere natuurlijk niet.

Samsung is relatief gezien goedkoper, maar dit ligt natuurlijk ook maar net aan wat je zoekt.

Milieuvriendelijk

Als het aankomt op het milieu is er een bedrijf wat het significant beter doet dan de ander. We hebben het over Apple die erg milieubewust is en Samsung wat minder. Apple heeft de laatste jaren erg veel geïnvesteerd in duurzame productie.

Samsung wat minder waardoor per telefoon Samsung meer CO2 uitstoot dan Apple. Dit maakt de iPhone milieuvriendelijker dan de modellen van Samsung. Iets om rekening mee te houden.

Extra’s

Dit zal je misschien niet verbazen maar qua handige extra’s beschikt Apple zeker over meer dan Samsung. Zo heeft Apple de mogelijkheid om dingen makkelijk te airdroppen en zijn er qua camera’s ook extra dingen mogelijk. Denk maar aan de polaroid functie.

Echter heeft Samsung als het aankomt op smartphonemodellen ook extra’s. In het algemene gebruik zijn er niet veel extra functies, maar Samsung heeft wel aparte modellen. Er is bijvoorbeeld een klaptelefoon waarbij je het beeldscherm kunt uitvouwen en vergroten.

Ook is er de Galaxy Note waarmee je makkelijk aantekeningen kunt maken en van je telefoon een notitieblok/tekenschrift kunt maken.

Zowel Apple als Samsung beschikken dus over extra’s. Bij Samsung geld dat deze vooral in bepaalde modellen zitten en bij Apple beschik je over meer extra’s hoe nieuwer het model.

Beveiliging

Uit testen is gebleken dat Apple over een beter beschermingssysteem beschikt. Wel is het zo dat Apple heel veel gebruikt maakt van persoonlijke kenmerken bij de beveiliging. Er wordt onder andere gebruikgemaakt van Face-ID en Vingerafdruk.

De betere beveiliging ligt voor een deel aan het feit dat Apple opereert op zijn eigen besturingssysteem. Hierdoor kan er minder makkelijk via openbare verbindingen of andere systemen worden ingebroken in jouw iPhone.

Inmiddels zijn ze bij Samsung ook zo ver en kun je bij de meeste modellen ook Face- ID en Vingerafdruk instellen. Het blijft wel een feit dat de bescherming wat minder is en dat ligt voor een deel aan het feit dat het Android functioneert en het netwerk deelt.

Kwaliteit

Als het aankomt op kwaliteit zijn er veel verschillende factoren die meewegen. Snelheid is een van de belangrijke factoren, maar ook zeker gebruiksgemak en beveiliging. Daarnaast kijk je naar hoe goed een smartphone tegen een stootje kan.

In veel van deze factoren is de iPhone de net wat betere partij. Zowel op het gebied van snelheid als weerbaarheid. De andere factoren hebben we al besproken en worden ook net iets meer gedomineerd door Apple.

De conclusie: Samsung of iPhone, welk merk is beter?

Naar aanleiding van alle onderdelen en aspecten komt naar voren dat op bijna alle gebieden Apple beter is. Hier zit echter wel een kanttekening aan, want Apple kost relatief gezien meer geld dan een Samsung die net iets minder is.

Als je de nieuwste iPhone wilt kopen betaal je al gauw over de €1000 en bij een Samsung Galaxy S-model (nieuw) ligt de prijs rond de €500. Je hebt dan wel iets minder kwaliteit, maar de kosten schelen ook enorm.

Bij Samsung kun je wel een duurdere telefoon kopen die wat beter is, maar deze is vaak +€1000 doordat deze over een aparte functie beschikt.

Mocht je je dus afvragen welke smartphone beter is van de twee, dan is het antwoord de iPhone. Hier betaal je alleen wel een prijs voor die relatief hoger ligt dan een Samsung S-model.

Vorige

Powerbank: Action & beste goedkope powerbanks

Volgende

Telefoonhouder auto: Action & beste goedkope telefoonhouders

Follow Us