Beste Apps voor Apple Watch in 2023

Ben jij in het bezit van een Apple Watch of ben je van plan er eentje aan te schaffen? Dan is het natuurlijk altijd fijn om te weten wat je ermee kunt en welke beste apps voor de Apple Watch in 2023 er allemaal zijn. In dit artikel bespreken we de Top 5 beste apps en leggen we jou precies uit wat je aan deze apps hebt!

Fiit

Heb jij jouw Apple Watch aangeschaft of gekregen vanwege de functies die je helpen bij fitness en sport? Fiit is dan de ideale app om jou hierbij te ondersteunen. Als je echt dol bent op statistieken en gegevens van trainingen die je uitvoert, dan zit je met Fiit goed. 

De app is gespecialiseerd in het bijhouden en meten van jouw bewegingen, zo weet je precies hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoeveel kilometer je hebt gelopen, hoe lang je hebt gesport en nog véél meer. 

Bovendien kun je met Fiit ook verschillende trainingen uitkiezen. Op deze manier word je naast het bijhouden van je activiteiten ook geholpen bij de trainingen zelf. Fiit heeft namelijk verschillende programma’s klaarstaan waaruit jij kunt kiezen. Het is de ideale sport/gezondheidsapp voor op je Apple Watch in 2023.

Zoek je nu juist iets simpelers en minder uitgebreid? Download dan de Apple Fitness+ app. Hiermee heb je alle basis functies en je kunt ook alles laten meten en bijhouden. 

Pacemaker 

Voor de mensen die dol zijn op muziek en/of het leuk lijken om hun eigen muziek te maken, is Pacemaker geweldig. Deze app maakt het mogelijk om muziekmixen vanaf je IPhone op je Apple Watch te laten afspelen. 

Daarnaast kun je met de app ook nog muziek aanpassen met bepaalde effecten. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je favoriete nummer in een slomere versie te laten afspelen of een hele andere draai aan een stem te geven. 

Samen met de Bluetooth functie op je Apple Watch kun je vanaf je horloge je eigen (gemaakte) muziek draaien. Ben je op een feestje met Bluetooth-speakers, dan kun je met een paar klikken op je Apple Watch je eigen versie van dat ene liedje laten horen. Zo ben je de DJ van het feest zonder een dure setup nodig te hebben. Dat is natuurlijk erg gaaf en ook de reden dat Pacemaker behoort tot de best apps voor 2023 op de Apple Watch.

Maak muziek je eigen feestje met Pacemaker op je Apple Watch!

Find Near Me-app

Ben je in een stad of plaats waar je nog nooit eerder bent geweest of de weg niet kent, dan kun je met de Find Near Me-app exact opzoeken waar je naar opzoek bent. Wil je bijvoorbeeld lekker gaan eten bij een Grieks restaurant, maar je hebt geen idee waar je er een kunt vinden? Met de Find Near Me-app heb je binnen een paar seconden het ideale restaurant gevonden. 

Hetzelfde geldt overigens voor voorzieningen als geldautomaten, boekwinkels en openbare toiletten. Er is nog veel meer wat je via deze app kunt vinden, maar één ding is zeker en dat is dat je nooit meer van tevoren op zoek hoeft te gaan naar alle geweldige en handige plekken in een stad. 

Dit is nu allemaal binnen handbereik met de Find Near Me-app die zeker thuishoort in de lijst van beste apps voor op een Apple Watch in 2023. 

Wallet

Net als bij de Find Near Me-app is Wallet, gemaakt en ontwikkeld door Apple zelf, een app waar je alles overzichtelijk op één plek hebt. Wallet is namelijk de app waar je al jouw bepalingsmethodes, toegangstickets, passen, etc., op een rijtje hebt staan. 

Je scant alle pasjes en tickets in de app, vult de benodigde gegevens in en je bent klaar om te betalen en scannen met elke gescande pas of kaart op je Apple Watch!

Hiermee voorkom je gedoe met vergeten passen of het moeten rommelen in je tas voor dat ene parkeerticket. Met Wallet heb je alles op één plek en je kunt gemakkelijk en snel handelen door de app vanaf je pols te openen. 

Als het aankomt op gemak is Wallet perfect, aangezien je nooit meer hoeft te hannesen met kaartjes en passen. De app maakt je leven een stukje makkelijker en rustgevender, want jij hoeft je nooit zorgen meer te maken over die vergeten pas of ticket. 

Trivia Track 

Naast dat een Apple Watch erg praktische gadget is en veel voordelen oplevert in het dagelijks leven, kan het ook het ook erg amuserend zijn. De app Trivia Track is een eenvoudigere versie van Trivia Pursuit, dit is een app waarin je algemene kennisvragen krijgt. 

Je speelt online tegen een tegenstander die net als jou probeert zoveel mogelijk vragen goed te hebben. Het is natuurlijk de bedoeling dat jij degene bent die als winnaar uit deze quiz komt. 

Het is een ideale app voor als je een keer wilt ontspannen of een spelletje wilt spelen. Met een paar tikken kun je op je pols de leukste en kennisgerichte vragen verwachten. Dit is een keer wat anders dan je eigen puzzelboekje mee te nemen. 

Trivia Track is een van de grootste Apple Watch spellen en vindt daarom zijn weg terug in de lijst van beste apps voor op de Apple Watch in 2023. Het is perfect voor als je naast de praktische voordelen van een Apple Watch ook houdt van spelletjes en ontspanning. 

Tips over algemene apps voor op je Apple Watch

Hierboven hebben we gekeken naar enkele amuserende, handige en noodzakelijke apps. Natuurlijk zijn er nog veel meer apps en we hebben nu verschillende categorieën bij elkaar bekeken. Om deze reden lichten we hieronder nog enkele apps uit om jou te voorzien van apps die je Apple Watch nog een stukje beter maken. 

Handig en zeker het gebruiken waard

Er zijn natuurlijk verschillende fantastische apps die echt wat toevoegen aan jouw Apple Watch. Daarnaast heb je ook enkele standaardapps die voor het gebruik van een Apple Watch bijna onmisbaar zijn omdat deze ontzettend praktisch en handig zijn. 

Denk bijvoorbeeld aan Apple Watch-weer-app met deze app weet je wat het weer is bij jou in de buurt. Zo kun je ‘s ochtends gelijk op je horloge kijken om te zien wat voor dag het wordt. 

Daarnaast heb je ook de rekenmachine-app PCalc die het mogelijk maakt om gemakkelijk en snel van alles op je pols uit te rekenen. Of wat dacht je van Shazam, hoor je een goed nummer en weet je titel niet? Met Shazam weet je binnen no-time welk liedje je op de radio hoort. 

Smart apps

Tegenwoordig valt veel met elkaar te verbinden. Neem bijvoorbeeld Philips Hue, hiermee kun je de kleur van het licht van de lampen bepalen. Dit kan ook via je Apple Watch, zo kun je op afstand al de verlichting bepalen van je gehele huis. Via de app op je Apple Watch kun jij de sfeer in bepalen.

Verder heb je Autosleep die precies bijhoudt hoeveel je slaapt, wanneer je bent gaan slapen en hoe goed je slaapt. Deze app is bedoeld om beter inzicht te krijgen in jouw slaapritme. Wanneer je jouw Apple Watch omhoudt tijdens het slapen kan de app alles nauwkeurig meten.

Wat ook vanaf je pols via een Apple Watch kan worden geregeld, is de Neato-robot. De Neato-robot is een robot die voor je stofzuigt. Via een app, bijhorend bij dit apparaat, kun je dit automatisch laten regelen, zo ook via je Apple Watch. Je kunt precies aangeven wat de stofzuiger moet doen en zo heb je volledig de controle over het apparaat.

Spelletjes op je Apple Watch, wie houdt daar nu niet van?

De meeste spellen die je kunt spelen op je Apple Watch zijn gebonden aan het nodige denkwerk. Spellen als ‘Rules’ en ‘Brainess’ zijn bedoeld om puzzels op te lossen, geheugen te trainen en om je scherp te houden. 

Het is dus niet alleen leuk, maar ook nog eens positief voor je hersenen die op een plezierige manier bezig worden gehouden. Natuurlijk heeft ieder zijn voorkeur, maar het is het zeker waard om de bovengenoemde spellen een keer uit te proberen. Het zijn leuke bezigheden die je vanaf je pols kunt benutten. 

Specifieke apps: Vind de ideale app voor jou en je lichaam

Naast de Top 5 apps, is er nog veel meer te vinden aan apps voor op jouw Apple Watch in 2023. Er zijn namelijk specifieke apps waar mensen, zoals jij misschien naar opzoek zijn. 

Hierbij gaat het om meer dan een algemene uitstekende app en kijken we echt naar verschillende behoeftes. Zoek jij dus iets specifieks? Hieronder vind jij misschien wel wat je zoekt. 

Alles voor gezondheid en sporten

Fiit is een van de beste allround gezondheidsapps, maar er is natuurlijk veel meer en veel specifieker aanbod te vinden. Er zijn namelijk apps bedoeld voor verschillende sporten, en apps bedoeld voor verschillende gezondheidsdoeleindes. Kijk hieronder voor beste apps voor het doeleinde wat je in gedachten hebt: 

Fitness is nog nooit zo makkelijk geweest!

Waarschijnlijk zou iedereen het geweldig vinden om inzicht te krijgen in zijn of haar workout. Dit kan nu met de Gymaholic Workout Tracker, deze app maakt het mogelijk om jouw hele training en lichaam in kaart te brengen. 

De app laat je precies zien wat je hebt getraind gedurende je work-out en je kunt je eigen avatar maken op basis van jezelf. Zo kan de app laten zien wat je vooruitgang is geweest en zie je de effecten voor je ogen op je Apple Watch. Een app die zeker terug is te vinden bij een van de beste apps voor de Apple Watch voor 2023. 

Wil je nu juist beginnen met fitness of vanuit huis bepaalde oefeningen uitvoeren? Dan is Streaks Workout-app perfect voor jou. Hierop vind je meer dan 30 oefeningen die je vanuit je huis kunt uitvoeren. Je hebt niks nodig, behalve jezelf. Overigens kun je ook nog zelf bepalen hoelang een training zou moeten duren, namelijk 6, 12, 18 of 30 minuten. Het kan allemaal en de app houdt tijdens je training ook nog eens gegevens bij. 

De perfecte app voor elke golfer

Hole19 is dé app voor elke golfer. Met deze app kun je exact bijhouden hoe de golfsessie verloopt en je kunt eventuele wedstrijden makkelijk invoeren. Je ziet precies terug hoe goed je aan golfen bent en je kunt zo aan het eind analyseren wat goed ging en wat beter kan.

Perfect voor een dagje golfen of als je het wat serieuzer wilt aanpakken!

Runaholics opgepast, de ideale app vind je hier!

Runtastic is een app waarop je door middel van een ingebouwd GPS systeem kunt bijhouden hoeveel en waar je hebt (hard)gelopen. Daarbij komt nog kijken dat Runtastic ook je hartslag, tempo en afstand bijhoudt tijdens het hardlopen zelf. Dit kun je overigens voor zowel hardlopen als fietsen inschakelen. 

Laat je Apple Watch jouw gezondheid in de gaten houden voor je!

Op jouw Apple Watch kun je veel vinden voor sport en beweging, maar met One Drop zorg je dat je nooit je medicatie- of eetmomenten mist. In deze app kun je namelijk noteren en bijhouden op welke momenten je bepaalde stoffen binnen moet krijgen. 

Voor mensen met diabetes of die bepaalde medicatie in moeten nemen kan dit ontzettend helpen. Bovendien hoef je er dan niet de hele dag mee bezig te zijn en laat je jouw Apple Watch je herinneren wanneer je iets moet innemen. 

Tot slot en wat nu? 

Mocht jij een Apple Watch gaan aanschaffen of bezit je er al een, dan kun je met de bovengenoemde apps aan de slag. Zeker de Top 5 beste apps voor je Apple Watch in 2023 zijn een aanrader om te downloaden. Daarnaast kun je altijd nog kijken voor apps die specifieker of juist algemeen bedoeld zijn. 

Hoe dan ook, er zitten fantastische apps tussen die jouw leven verbeteren en die je dus sowieso wilt downloaden! 

Vorige

Beste Goedkope Laptops in 2022

Volgende

Beste Goedkope Smartphones in 2022

Follow Us