Beste Goedkope Speakers in 2022

Bouw jij graag een feestje of houd jij ervan om naar muziek te luisteren met uitstekende kwaliteit voor niet al te veel geld? In dit artikel gaan we kijken naar de 5 Beste goedkope speakers in 2022. We bespreken de 5 beste modellen en geven je enkele tips voor het vinden van de ideale speaker zodat jij nog meer kan genieten van je favoriete nummers!  

  1. Charge 5 – JBL 

Op nummer één staat de Charge 5 – JBL. Deze draadloze speaker beschikt over geweldig geluid en is ook nog eens overal mee naartoe te nemen. Dankzij de Bluetoothfunctie kun je gemakkelijk jouw telefoon verbinden met de speaker en zo jouw favoriete muziek opzetten. 

Vanwege de JBL Bassradiator krijg je een krachtig, duidelijk en zuiver geluid die geschikt is als radio, maar ook als box op een feestje. Daarbij komt ook de waterdichte functie waardoor je de Charge 5 ook kunt gebruiken op plekken met veel water. 

Samen met de robuuste behuizing maakt dit de ideale speaker om overal mee naartoe te nemen. Ook de batterij is van goede kwaliteit, de Charge 5 levert namelijk tot wel 20 uur aan luisterplezier en volledig opgeladen hoef jij je nergens zorgen over te maken. 

Zo geniet je van het beste geluid zonder na te denken over de speaker en zijn batterij. De ideale speaker die met zijn prijskaartje van €153 zeker behoort tot de beste goedkope speakers in 2022!

  1. SRS-XB12 EXTRA BASS – SONY

Zoek jij nu een speaker in een wat compacter formaat die je overal gemakkelijk mee naartoe kan nemen? Dan is de SRS-XB12 EXTRA BASS ideaal voor jou! Deze goedkope speaker van slechts €60 is perfect voor iedereen die van een subtiele speaker houdt. 

De speaker past precies in je hand en wordt aangeleverd met een koord. Op deze manier kun je de speaker aan je tas, om je pols of schouder binden, zodat je een geweldig geluid overal mee naartoe kunt nemen. 

Daarbij komt dat de SRS-XB12 EXTRA BASS een uitstekend stereogeluid heeft met een batterijduur van 16 uur. Dit levert een diep en krachtig geluid op wat fijn is voor het luisteren van muziek in je eentje of met anderen. 

Ook de SRS-XB12 EXTRA BASS is waterbestendig en bijvoorbeeld ideaal voor een stranddag met familie en/of vrienden. Het is verder volledig draadloos en je kunt met de box verbinden via Bluetooth en AUX. 

Deze compacte speaker behoort dankzij zijn formaat, prijs en functies tot een van de beste goedkope speakers in 2022. 

  1. Flip 5 – JBL 

JBL is een van bekendste merken als het aankomt op apparatuur voor geluid. Met de Flip 5 is er een vrij nieuw model met vele functies die een fijne ervaring op kunnen leveren.

Zo kun je bijvoorbeeld jouw Flip 5 verbinden met andere boxen waardoor je tegelijkertijd op verschillende speakers hetzelfde nummer kunt afspelen. Deze functie is ideaal voor feestjes waardoor je nog meer en beter geluid kunt creëren. 

Daarnaast beschikt het van zichzelf al over een fantastisch geluid en is ook deze speaker waterbestendig. Wat wellicht ook erg leuk is, is de mogelijkheid om de speaker in wel 11 verschillende kleuren te bestellen! Hij hoeft dus niet saai zwart te zijn, waarmee de feeststemming al is gezet. 

Verder kun je via Bluetooth 12 uur lang naar muziek luisteren van geweldige kwaliteit op de Flip 5. De vele functies en de slechts €99,90 die je moet betalen, maakt de Flip 5 van JBL tot een van de beste goedkope speaker in 2022 en is geschikt voor iedereen die van goede kwaliteit geluid houdt! 

  1. Boom 3 – Ultimate Ears

De Boom 3 van Ultimate Ears is een speaker die wat minder bekend is dan JBL-speakers, maar zeker niet onder doet voor de kwaliteit. Ultimate Ears heeft namelijk de ideale feestspeaker ontworpen in de vorm van de Boom 3. 

Hiermee luister je muziek van hoogstaande kwaliteit en hoef jij je geen zorgen te maken over de speaker zelf. Deze is namelijk geschikt voor veel verschillende omstandigheden, zoals water, mist of de buitenlucht. 

De Boom 3 is gemaakt van sterk materiaal wat waterbestendig is en wel tegen een stootje kan. Daarbij komt nog het feit dat de Boom 3 een 360 graden spatial-sound heeft waardoor het net lijkt of de muziek van alle kanten komt en heeft de speaker een Deep Accurate Bass die zorgt voor scherp geluid. 

Overigens kun je de speaker overal mee naartoe nemen en inklikken vanwege het slimme design. De Boom 3 past namelijk in flessenhouders en smalle ruimtes. Verder heb je de mogelijkheid om meerdere Boom 3 speakers met elkaar te verbinden voor een nog beter geluid. 

Dit maakt het de ideale partybox en ook de reden dat deze speaker zo hoog staat aangeschreven in de beste goedkope speakers in 2022. Samen met de 15 uur aan batterij en het prijskaartje van €149, heb jij een geweldige speaker tot je beschikking!

  1. Go 3 – JBL 

Hierboven hebben we verschillende speakers besproken en gekeken naar de eigenschappen en voordelen. Bij de Go 3 van JBL is het grootste voordeel het formaat. Deze draagbare speaker is bedoeld als jouw persoonlijke radio. 

Het geluid van de Go 3 is uitstekend, alleen zal je er geen feestjes mee kunnen houden. De speaker is namelijk bedoeld voor persoonlijk gebruik voor bijvoorbeeld tijdens het werken, douchen, leren, etc. 

Van de Go 3 is het grootste voordeel het feit dat het zo klein is, namelijk maar 75 mm bij 87,5 mm. Hierdoor kun je de speaker overal gemakkelijk mee naartoe nemen en staat deze ook nooit in de weg. De Go 3 zou zelfs in je jaszak passen. 

Daarnaast werkt het via een Bluetooth systeem en kun voor wel 5 uur naar muziek luisteren. De speaker valt gemakkelijk op te laden met de bijgeleverde oplader die je in het stopcontact kun plaatsen en snel oplaadt. Op deze manier zit je vrijwel nooit zonder muziek. 

Net als alle JBL-modellen is de Go 3 ook waterbestendig. Daarnaast kun je voor het ontwerp kiezen uit wel 8 kleuren/ontwerpen. Zo heb jij je eigen gepersonaliseerde en draagbare JBL-speaker die je overal gemakkelijk mee naartoe kunt nemen!

De ideale compacte speaker om overal mee naartoe te nemen en die zeker thuishoort tussen de beste goedkope speakers voor in 2022 met een lage prijs van €39,99. 

Tips voor het vinden van jouw ideale speaker

Nu we alle beste goedkope speakers voor in 2022 hebben besproken, gaan we hier kijken naar hoe jij de ideale speaker vindt die past bij jouw voorkeuren en levensstijl. Op deze manier kun jij uit de lijst hierboven de keuze maken uit wat het beste bij jou of de functie die het moet dienen past. 

Wat voor geluid past bij jou

Voor het kiezen van de juiste speaker zal je ook rekening moeten houden met wat voor geluid je fijn vindt. Zoals eerder genoemd kan het volume een rol spelen bij je besluit, maar ook de verschillende functies zijn belangrijk. 

Bij de Boom 3 heb je een 360 graden spatial-sound dat ervoor zorgt dat de muziek uit alle hoeken lijkt te komen. De Charge 5 heeft bijvoorbeeld een diepe bass door de JBL Bassradiator, waardoor je echt de trillingen van het geluid voelt en ziet. Hecht jij een bepaalde waarde aan het soort geluid, dan zal je op basis daarvan ook (deels) je keuze kunnen maken. 

Je eigen legerkleurige speaker!

Vind jij het leuk of belangrijk dat je het ontwerp van je speaker kunt bepalen, dan is dat ook iets om rekening mee te houden. Sommige speakers bieden veel verschillende mogelijkheden en kleuren, terwijl anderen een beperkt aanbod hebben. 

Het kan natuurlijk zijn dat je dol bent op een bepaald design en dat je op basis daarvan je keuze maakt. Als jij het belangrijk vindt dat jouw speaker er leuk uitziet, dan is het altijd handig om naar meerdere ontwerpen van speakers te kijken. 

Hierdoor kun je geïnspireerd raken of vind je de beste goedkope speaker die past bij jou en je artistieke wensen! 

Feestje of je eigen radio? 

Het eerste wat je jezelf moet afvragen bij het kiezen van een speaker, is waar je hem voor wilt gaan gebruiken. Ben jij van plan om veel feestjes te houden met deze speaker of wil je een radioachtig gevoel met je eigen muziek voor je eigen plezier? 

Afhankelijk van wat je wilt, kun je jouw ideale keuze vinden. Voor feestjes kun je beter een wat grotere of verbindbare speaker zoeken, zoals de Charge 5 of de Boom 3. En voor je eigen radio zijn de Go 3 of de SRS-XB12 EXTRA BASS perfect. 

Natuurlijk kun je ook voor beide situaties een speaker aanschaffen. Ons advies is dan om een grotere speaker te nemen of eentje die je kunt verbinden met andere speakers. Op deze manier kun je een feestje houden met fijn geluid en tegelijkertijd genieten van je eigen radio. 

Speakers voor in de woonkamer of keuken

In de lijst van beste goedkope speakers voor in 2022 hebben we vooral gekeken naar speakers die je overal mee naartoe kunt nemen en die werken via Bluetooth. Het kan ook zijn dat je opzoek bent naar de ideale speaker voor in huis en die je niet per se hoeft te verplaatsen. 

Om jou ook in dat geval te kunnen helpen met het maken van de juiste keuze, hebben we hieronder nog een lijst met de beste goedkope speakers voor in huis. Neem een kijkje als je op zoek bent naar de ideale speaker voor in huis!

De beste goedkope speakers voor in huis

Deze lijst is in tegenstelling tot de beste goedkope speakers voor in 2022 bedoelt voor speakers die een vast plek in huis of op kantoor hebben. Op deze manier vind jij de best opties voor bij de tv, als radio of voor in de kantine/werkplek. 

  1. Samsung 5.0-kanaals soundbar HW-S60A

De Samsung 5.0-kanaals soundbar is dé speaker die het geluid van je tv nog beter maakt en films en series tot leven wekt. Met deze fantastische soundbar lijken de films die je kijkt levensecht. 

Voor een geweldige geluidservaring zit je met deze soundbar, bedoeld voor tv, helemaal goed. Voor slechts €345 kun jij hem al bestellen. Dit is een relatief lage prijs, aangezien je voor de meeste soundbars al gauw rond de €700 betaalt. 

  1. Bowers & Wilkins M1 Duopack 

Heb jij een studio of plek waar je veel muziek draait voor de gezelligheid of om met muziek bezig te zijn? Met de Bowers & Wilkins M1 Duopack kun jij de ruimte omtoveren tot een ware studio. Denk bijvoorbeeld aan een keet of schuur waar je met vrienden of familie vaak gezellig bij elkaar komt.

In zo’n geval wil je de juiste speakers die zorgen voor een goed geluid en een gezellige sfeer. De Bowers & Wilkins M1 Duopack zijn hiervoor de aangewezen speakers die met hun geluid de ruimte tot leven wekken. 

De prijs van €460 voor 2 speakers maakt dit een voordelig set sfeerspeakers die makkelijk is te installeren in elke kamer waar muziek een belangrijk element is van de ruimte. 

  1. Amazon Echo 

Naast een radio ook gebruik kunnen maken van Google Assistant is iets wat steeds vaker voorkomt. We hebben het hier over de Smart Speaker, deze speakers zijn bedoeld om muziek af te spelen met uitstekende kwaliteit en om je te assisteren bij vragen. 

De Amazon Echo is een van de beste modellen voor een schappelijke prijs van €99,99. Hiermee geniet je in huis of op kantoor van muziek en heb je ook nog je virtuele assistent dichtbij in de vorm van een smartspeaker. Ideaal voor mensen die houden van werken met muziek en soms met vragen zitten. 

Nu we alle speakers behandeld hebben van de 5 Beste goedkope speakers voor in 2022 en de beste goedkope speakers voor in huis, kun jij aan de slag met het vinden van je ideale speaker! Gebruik de tips om vast te stellen wat jij belangrijk vindt en maak beste keuze voor jouw eigen speaker. 

Vorige

Nederlandse startup komt met eigen AI-chip: ‘Minder data naar de cloud’

Volgende

Beste Goedkope Laptops in 2022

Follow Us