Jouw 14 inch laptop zelf samenstellen

photo of laptop near plant
Photo by Lisa Fotios on Pexels.com

Ben je veel onderweg en moet je daarbij je laptop meenemen? Dan is het handig om een zo’n klein en licht mogelijke laptop te hebben. Eentje die je zo in je tas steekt en die ook als je veel met de trein of fiets onderweg bent niet vreselijk moeilijk te verplaatsen is. Hierbij is een 14 inch laptop waarschijnlijk precies wat je zoekt. Hij heeft een diagonale afmeting van 35 cm en past daarbij in vrijwel iedere tas met een laptopvak.

Houd hier rekening mee

Wanneer jouw laptop aan bepaalde eisen moet voldoen, is het handig om dit van tevoren goed te onderzoeken. Gelukkig bestaat er de optie om de 14 inch laptop zelf samen te stellen. Begin bij de keus van een passende processor. Houdt hierbij rekening met de doeleinden waarvoor je de laptop aanschaft. Werk je bijvoorbeeld vaak met foto- en videobewerkingsprogramma’s? Dan zul je een zware processor nodig hebben, zodat alles goed werkt en de boel niet steeds vastloopt.

Het gewicht

Bij sommige aanbieders heb je zelfs de mogelijkheid om het gewicht te bepalen. Perfect wanneer je op zoek bent naar een licht gewicht laptop. Kies daarom voor een laptop tussen de 1.000 en 1.500 gram of 1.500 en 2.000 gram. Zoek echter wel uit waarin het verschil tussen de laptops zit, zodat je weet waarop je spaart als je voor de lichtste laptop gaat.

Aansluitingen

Daarnaast is het belangrijk om te bepalen welke aansluitingen je wilt. Een lichte laptop is vaak ook dun en heeft dan niet perse ruimte voor alle aansluitingen. Als je de laptop zelf samenstelt, kun je echter aangeven welke aansluitingen absoluut niet mogen ontbreken. Denk aan HDMI, VGA, USB en USB 2.0 poorten.

Andere toepassingen

Houd tot slot rekening met eventuele games die je wilt spelen. Hiervoor heb je namelijk een goede videokaart en grafische kaart nodig. Heb je deze niet, zullen de games niet goed werken en loopt je spel vaak vast, heb je last van haperende beelden of start hij niet eens op. Zoek dit dus op tijd uit en neem deze overweging mee in de keus van alle onderdelen van je laptop.

Vorige

Ben jij een nieuwe onderneming gestart? Begin dan met een nieuwe website!

Volgende

Hoe bepaal je de efficiëntie van jouw workouts?

Follow Us