Beste Goedkope Laptops in 2022

Het kiezen van een laptop is een keuze maken voor iets waar je voor een lange tijd aan vastzit. Het liefste wil je een uitstekend werkende computer voor een niet al te hoge prijs, de beste goedkope laptop, maar dit kan nog vrij lastig zijn. In dit artikel gaan we kijken naar de 5 Beste goedkope laptops in 2022. Daarnaast geven we je nog enkele tips over het selecteren van de juiste goedkope laptop die bij je past. 

  1. Acer Aspire 3 A315-23-R3C3 Azerty

Als nummer één op de lijst van beste goedkope laptops in 2022 vinden we de Acer Aspire 3. Deze laptop is al te kopen voor slechts €439 en dan kun jij genieten van deze goedkope laptop. Veelal zal je bij laptops een hogere prijs voorbij zien komen, maar €439 is een zeer schappelijke prijs voor wat je krijgt. 

Met de Acer Aspire 3 ben je in ieder geval verzekerd van alle basisfuncties die een laptop te bieden heeft. Daarnaast kun je genieten van alle Windows 10 functies zonder dat jouw laptop daar moeite mee heeft.

Verder beschikt deze laptop over een uitstekend beeldscherm waarbij geen last hebt van lichtinterval of reflecties. Dit maakt het een ideale laptop voor op kantoor of onderweg. 

Bovendien kun je meerdere programma’s tegelijkertijd gebruiken door de AMD Ryzen 3 processor. Deze maakt het mogelijk dat met 8 GB werkgeheugen jij je Excelsheet op orde maakt terwijl je op de mail de gegevens opzoekt. Multitasking is geen probleem voor de Acer Aspire 3!

  1. Lenovo IdeaPad 3 15IIL05 81WE00FEMB Azerty

Lenovo is een laptopmerk wat al jaren bekend staat om uitstekende goedkope laptops. De Lenovo IdeaPad 3 is daar een prima voorbeeld van. Deze laptop is namelijk voorzien van een Intel iCore 3 processor die het mogelijk maakt om te genieten van alle basisfuncties en Windows 10.

Ook bij de Lenovo IdeaPad 3 zijn lichtintervallen en reflecties verleden tijd door het anti reflecterende beeldscherm. Wel moet je erop letten dat je een opslagcapaciteit hebt van 265 GB, mocht deze vol raken, dan kun je extra GB laten implementeren of zal je bestanden moeten verwijderen. 

Daarbij komt nog het feit dat deze laptop over een geweldig geluid beschikt dankzij de Dolby Audio speakers. Dit maakt films en series kijken extra leuk. Maar ook voor online-meetings heb jij het beste geluid en kun je zorgeloos meedoen in de vergadering. 

Dit alles bij elkaar maakt het tot een van de beste goedkope laptops in 2022 en voor een prijskaartje van €449 is dit een uitstekende budget-laptop. Je geniet van alle fantastische functies zonder daar veel geld voor neer te hoeven leggen. 

  1. Asus VivoBook 17 M712DA-BX579T-BE Azerty

De nummer 3 van deze lijst is een Asus laptop, de Asus VivoBook 17. Een laptop geschikt voor eenieder die niet teveel wilt betalen voor een prima laptop maar wel wilt genieten van enkele extra’s. 

Met de Asus VivoBook 17 ben je verzekerd van prima internetgebruik, geluid en alle basisfuncties. Daarnaast kun je bij deze laptop je toetsenbord laten verlichten. Dit is uitermate geschikt als je in het donker moet werken op je laptop maar nog wel alles goed wilt kunnen zien. 

Muziek luisteren en tegelijkertijd een verslag schrijven is allemaal mogelijk dankzij de AMD Ryzen 3 processor en dat is wat dit een relatief multifunctionele laptop maakt. Het enige nadeel is wellicht het ontbreken van een HD-beeldscherm. 

Voor de rest voorziet de Asus VivoBook 17 in de meeste behoeften en daarom behoort deze laptop zeker op de lijst van beste goedkope laptops in 2022. De prijs van €479 is behoorlijk laag voor wat je krijgt en maakt dit een uitstekende optie als budget laptop. 

  1. Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 81YQ005MMB Azerty

Zoek jij nu toch een laptop die net wat sneller en beter is dan de gemiddelde budgetoptie, maar toch laag in prijs is? Dan is de Lenovo IdeaPad 5 de ideale laptop voor jou! Deze laptop is namelijk wat duurder dan de meeste opties op deze lijst, maar voorziet wel van meerdere functies en is in alles net een stapje verder. 

Voor €599 is deze laptop plus al zijn extraatjes van jou. Door de AMD Ryzen 5 processor ben je voorzien van nog snellere en betere multitasking en hoef je je nooit meer zorgen te maken over traag internet (afhankelijk natuurlijk van hoe het is geregeld in jouw woonplaats). 

Verder kun je met deze laptop in het donker werken door het verlichte toetsenbord, dat aan en uit te zetten is. Ook zit er een standaard webcamklep op je laptop, hiermee kun je de webcam bedekken en ook weer tevoorschijn halen. 

Acties zoals films en series kijken, foto’s bewerken en internetten verlopen allemaal veel soepeler dankzij de net wat betere processor. Voor deze laptop betaal je wat meer dan de meeste budgetopties, maar je krijgt er ook meer voor terug. Relatief gezien is dit een uitstekende optie die thuishoort in de lijst van beste goedkope laptops in 2022!

  1. HP 15s-fq0700nd – Laptop – 15,6 Inch

De top 5 wordt compleet gemaakt met de HP 15s. Deze laptop staat op deze lijst vooral vanwege zijn prijskaartje en wat het te bieden heeft voor deze prijs. De HP 15s is namelijk slechts €279 en dus de goedkoopste laptop van deze lijst. 

Echter is dit ook wel de meest simpele laptop op de lijst van beste goedkope laptops in 2022. Met de HP 15s kun je namelijk prima internetten, verslagen schrijven en mailen, maar zijn alle extra’s als foto’s bewerken en op 8 verschillende tabbladen bezig zijn niet meer goed mogelijk. 

Verder geniet je wel gewoon van een Full HD beeldscherm en kun je dankzij de 4 GB werkgeheugen prima aan de slag voor werk of school. Dit is allemaal mogelijk door de Intel Celeron processor die in de laptop aanwezig is. 

De HP 15s is dus in alles net wat minder snel en kan net wat minder dan de meeste laptops in deze lijst. Des al niet te min is het een vrij goedkope laptop die prima met Windows 10 kan omgaan en op te pikken is voor een hele zachte prijs. Een echte budgetoptie met een relatief goede kwaliteit laptop. 

Tip: Hoe kies je de beste goedkope laptop die past bij jou? 

Bij het kiezen van de beste goedkope laptop zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Een laptop moet natuurlijk aansluiten op jouw wensen en budgeteisen. Hierbij is het belangrijk om naar verschillende dingen te kijken en de behoefte die de laptop moet vervullen. 

Zakelijk, privé of een beetje van beide

Een laptop kan in verschillende behoefte voorzien, zo kan een laptop zowel zakelijk als privé dienen. Van tevoren is het dan ook goed om dit duidelijk vast te stellen. Voor privé zijn extra’s en dingen zoals het kunnen houden van een online-meeting wellicht overbodig. Terwijl in het geval van zakelijk gebruik dingen als een Full HD beeldscherm of scherp geluid wellicht niet per se nodig zijn.

Zo zijn er dus functies die wel extra geld kunnen kosten maar niet per se bijdragen aan het doeleinde van de laptop. 

Het is dan ook handig om te besluiten waarvoor je de laptop wilt gebruiken en of verschillende functies daarop aansluiten. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor eigenschappen van een laptop die je toch niet gaat gebruiken. 

Mocht je echter het liefst zoveel mogelijk functies tot je beschikking willen hebben of zo goed mogelijke prestaties verwachten, dan zal je wat extra moeten betalen voor het gemak. Ook dit is belangrijk om van tevoren vast te stellen om zo de beste keuze te maken.

De batterijduur 

Voor zakelijk gebruik kan een batterijduur belangrijk zijn. Je wilt natuurlijk niet tijdens je vergadering zonder laptop komen te zitten of afhankelijk zijn van de aanwezigheid van een stopcontact. 

Als je veel onderweg bent, wil je ook geen lege batterij hebben, omdat je vaak afhankelijk bent van hoe vaak en wanneer je jouw laptop kunt opladen. De batterijduur is vaak makkelijk te vinden online en houdt dus rekening met het feit of dit voor jou van belang is. 

Hoe belangrijk is beeld en geluid?

Bij zowel zakelijk als privégebruik kunnen beeld en geluid een belangrijke rol spelen. Vandaag de dag gaat steeds meer online en zo ook in de zakelijke wereld, zoals een online-meeting of het ontvangen van videoboodschappen. 

Privé gezien is beeld en geluid van belang voor het kijken van video’s, films en series of het luisteren van muziek. Hecht jij hier veel waarde aan en wil je genieten van de juiste beeld- en geluidskwaliteit, dan zal je dit mee moeten nemen in je besluit. 

Full HD voor beeld en Dolby Audio voor geluid zijn voorbeelden van extra luxe die je kunt tegenkomen op een goede, maar goedkope laptop. 

Het formaat heeft invloed op de prijs

Wat betreft het prijskaartje van een laptop heeft het formaat daar een grote invloed op. In veel gevallen zijn kleinere formaten ook goedkoper. Dit heeft voor een deel te maken met de benodigde materialen die nodig zijn voor de laptop. 

Als we over formaat hebben, spreken we al gauw over inch en het beeldscherm. Hierbij wordt gekeken naar de lengte van het ene uiterste punt van de laptop naar het andere uiterste punt, in een schuine lijn. 

Wanneer jij een kleiner formaat laptop goed vindt om te gebruiken kan dat jou schelen in kosten. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je alsnog voor een wat duurdere prijs relatief goedkoop dezelfde laptop kopen in een groter formaat. 

Maak gebruik van vergelijkingsmogelijkheden

Tegenwoordig zijn er veel webshops of websites die de mogelijkheid bieden om laptops te vergelijken. Hiermee kun je exact zien welke laptop voldoet aan jouw gewenste functies en welke niet. 

Sites als CoolBlue bieden deze optie aan en vaak kun je zelfs meerdere laptops tegelijkertijd vergelijken. Op deze manier vind je de ideale laptop voor de juiste prijs, alles wordt namelijk vergeleken en je hebt dus een duidelijk overzicht. 

Budget, maar niet zo budget Apple laptops

In de lijst van beste goedkope laptops voor in 2022 vind je alleen laptops die op Windows werken, maar geen Apple laptops. De simpele reden is het prijskaartje dat aan de meeste MacBooks hangt vaak twee keer zo duur is als de laptops uit onze lijst. 

Vandaar dat we hier even een aparte sectie hebben aangemaakt voor Apple laptops, MacBooks. Hier vind je de 2 beste goedkope laptops voor in 2022 van Apple. Dit wil zeggen dat we wat betreft de Appleprijsklasse de budget-laptops hebben uitgekozen. 

  1. Apple MacBook Air 2020 

Apple staat bekend om zijn uitstekende producten en services. Met de Apple MacBook Air 2020 geniet je van deze kwaliteit en service van Apple en voor goedkoopste prijs die mogelijk is. 

Deze Apple MacBook Air 2020 is namelijk geschikt om zware programma’s op te laten draaien, zoals Final Cut Pro of een lichte game. Verder heeft deze laptop een batterij die wel 18 uur achter elkaar mee kan en weegt deze MacBook slechts 1,3 kilo. Ideaal voor als je veel op pad gaat. 

De prijs valt voor een MacBook best mee en bedraagt €975. Dit is samen met alle geweldige functies reden genoeg om tussen de beste goedkope laptops voor in 2022 – Apple te komen!

  1. Apple MacBook Pro 2020

Waar hierboven de Apple MacBook Air 2020 is uitgelicht, behandelen we hier de net wat betere versie van de bovengenoemde MacBook. 

Zo gaat onder andere de batterij voor 20 uur mee zonder op te laden en zijn kleuren en contrasten beter te zien op de MacBook Pro 2020. Verder heb je de beschikking over dezelfde functies en mogelijkheden als de Apple MacBook Air 2020. 

Geïnteresseerd in net iets meer luxe, dan is de Apple MacBook Pro 2020 de beste MacBook voor een redelijke prijs!

Je hebt in dit artikel gekeken naar enkele goedkope laptops die ook nog eens van uitstekende kwaliteit zijn. Daarnaast hebben we je tips gegeven om jouw ideale laptop te vinden. Hopelijk heb jij de beste goedkope laptop voor in 2022 die bij jou past gevonden!

Vorige

Beste Goedkope Speakers in 2022

Volgende

Beste Apps voor Apple Watch in 2023

Follow Us