Beste Goedkope Smartphones in 2022

Ben jij op zoek naar een uitstekende goedkope smartphone in 2022? In dit artikel gaan we kijken naar welke telefoons ideaal zijn als het aankomt op de prijs-kwaliteitsverhouding, waarbij de prijs niet al te hoog is. Benieuwd naar de Top 5 beste goedkope Smartphones in 2022? Scrol dan snel verder voor de top 5 én advies voor het vinden van je ideale smartphone!

  1. Samsung Galaxy A12

Samsung is inmiddels een gevestigde naam wanneer het aankomt op smartphones. Bij Samsung wordt er gewerkt met verschillende series met elk hun eigen prijsklasse en functies. De A-series is daarvan de middenklasse en erg betaalbaar. 

Met een 6,5 inch scherm, waarvan de kwaliteit zeker voldoet, en uitstekende geluid is dit een prima smartphone. Verder beschikt de Samsung Galaxy A12 over een 5000 mAh batterij, wat betekent dat je de hele dag gebruik kunt maken van je telefoon, een grote hoeklens en 128 GB aan geheugen. 

Het enige kritiekpuntje is de kwaliteit van de camera. Deze kan beter, maar met deze telefoon krijg je natuurlijk al veel voor de prijs die je betaalt. Bovendien kun je prima foto’s nemen, maar is jouw grootste passie om alles vast te leggen op sociale media? Lees dan nog even verder. 

Daarbij beschik je over alle functies die je verder van een telefoon kunt verwachten. Dit heb je allemaal voor een schappelijke prijs van slechts €190. Een smartphone die zeker bovenaan de lijst van beste goedkope smartphones in 2022 hoort te staan. 

  1. Motorola Moto G8 Power 64GB

Het telefoonmerk Motorola is misschien niet bij iedereen bekend, maar het zal je zeker positief kunnen verassen. Met de Motorola Moto G8 Power – 64GB beschik je over een goede telefoon met veel handige functies en eigenschappen. 

Deze smartphone beschikt over een Full-HD scherm en 4 GB werkgeheugen, geschikt voor het draaien van gewone apps. Daarnaast heeft de Motorola Moto G8 Power – 64GB vier verschillende fotocamera’s waardoor je foto’s van elke afstand scherp kunt maken. 

Verder kun je met deze telefoon prima de hele dag vooruit zonder hem op te hoeven laden en hij maakt gebruik van een Octa Core Processor. Hierdoor blijft je smartphone snel functioneren en ben je niet afhankelijk van een korte accuduur. 

De opslagcapaciteit van 64 GB is uit te breiden tot 512 GB. Deze telefoon is ook waterbestendig. Voor deze telefoon betaal je een geweldige prijs van maar €169. Je bent dus relatief weinig geld kwijt voor een smartphone met veel functies en kwaliteiten. 

Dit alles maakt het een ideale budget smartphone en dat is ook de reden dat je de Motorola Moto G8 Power – 64GB terugvindt in de lijst met beste goedkope smartphones in 2022. 

  1. Samsung Galaxy A51 

Net als bij de Galaxy A12 geldt voor de Samsung Galaxy A51 dat deze telefoon een prachtig prijskaartje heeft, zeker wanneer je een kijkje neemt naar wat deze smartphone te bieden heeft. In vergelijking met de Galaxy A12 is de Galaxy A51 in alle opzichten net wat sneller, beter en krachtiger. 

Dit is terug te zien in de prijs van €299, maar als je toch over een telefoon wilt beschikken waarvan je zeker weet dat je goed zit, dan is de Samsung Galaxy A51 de ideale smartphone. 

Het toestel beschikt in tegenstelling tot de A12 over zeer goede camera’s. Dit vanwege de 4 camera’s die op de telefoon aanwezig zijn. Hij heeft verder een luxe uitstraling door het prachtige beeldkwaliteit, Full HD 1800P scherm, en fijn geluid. 

Bovendien beschikt de Samsung Galaxy A51 over een Octe Core Processor waardoor je erg snel op je telefoon kunt surfen en zoeken. Verder laat de smartphone snel op waardoor je niet lang hoeft te wachten om hem te gebruiken en het opslaggeheugen kan worden uitgebreid tot 512 GB. 

Al met al is dit een wat duurdere telefoon dan de meeste telefoons op de lijst van beste goedkope smartphones voor in 2022, maar je betaalt dan ook echt voor de extra kwaliteit. Mocht je dus net wat meer van je telefoon verlangen, dan heb je voor een relatief redelijke prijs met de Samsung Galaxy A51 een uitstekende smartphone!

  1. Motorola G30 

De Motorola G30 is een fantastische telefoon die beschikt over enkele extra functies die niet zijn af te zien aan de prijs. 

Dankzij de 4 camera’s die de Motorola G30 in zijn arsenaal heeft, kun je voor elke hoek, afstand en gelegenheid de perfecte scherpte krijgen. Op deze manier beschik je over een smartphone met geweldige cameramogelijkheden. 

Daarnaast heeft de Motorola G30 een 6,5 inch scherm met 90 Hz wat ervoor zorgt dat je snel kunt scrollen, swipen en klikken. De handelingssnelheid en beeldkwaliteit zijn hiermee uitstekend geregeld. 

Verder heeft deze smartphone een 5000 mH batterij die de hele dag meegaat en dankzij de TurboPower 20 is de telefoon binnen 20 minuten helemaal opgeladen. Je accu is dus nooit een probleem. 

Voor slechts €230 heb je de Motorola G30 – 128 GB met al deze fantastische functies en mogelijkheden. De Motorola G30 is een geweldige en relatief goedkope smartphone voor 2022!

  1. Nokia 5.4 

Als laatste uit de Top 5 beste goedkope smartphones in 2022 behandelen we de Nokia 5.4 – 64 GB. Vele zullen wellicht terugdenken aan de oude tijden waarin Nokia telefoons simpel en onverwoestbaar waren, maar tegenwoordig is dit zoveel meer. 

Met de Nokia 5.4 heeft Nokia een smartphone ontwikkeld die als een uitstekende budget-smartphone kan worden gezien. Het toestel staat bekend om zijn lange levensduur en je zal genieten van alle basisfuncties die een smartphone te bieden heeft. 

De Nokia 5.4 beschikt over een prima camera, accu, beeld en geluid. Er is niks bijzonders, maar ook zeker niks matigs te vinden aan deze smartphone. Door de prijs van slechts €132, is deze telefoon ideaal voor mensen die een goedkope telefoon zoeken, maar die niet al te veel extra snufjes hoeven te hebben. 

Het prijskaartje is erg laag, maar gekeken naar de prijs-kwaliteit verhouding eigenlijk heel goedkoop. De Nokia 5.4 mag dan geen uitzonderlijk apparaat zijn, maar voldoet aan alle basiseisen en hij heeft natuurlijk een ontzettend lage prijs. 

Als je dus echt weinig geld wilt besteden aan een telefoon, is de Nokia de beste goedkope smartphone voor in 2022! 

Tips: Waar kun je op letten bij het aanschaffen van een goedkope maar uitstekende smartphone? 

Bij het aanschaffen van een smartphone zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een telefoon, of geld neerleggen voor overbodige functies. Het is daarom goed om van tevoren te kijken naar enkele zaken die voor jou belangrijk zijn bij het aanschaffen van een smartphone. 

Betaal wat je ervoor over hebt

De prijs van een toestel is een van de belangrijkste zaken. Als je een toestel op het oog hebt, wil je natuurlijk niet te veel betalen. Ga daarom goed na wat je van een smartphone verwacht en of je waarde hecht aan extra functies of luxe. Hier hangt namelijk vaak een hoger prijskaartje aan. 

Maak je alleen gebruik van de basisfuncties van een smartphone, dan hoef je niet extra te betalen voor 4 camera’s of een Octa Core Processor. Bepaal dus goed vooraf hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn, welke eisen je hebt en kies de beste optie uit deze vereisten. 

De accuduur en oplaadsnelheden

Heb jij graag een telefoon die lang meegaat en niet midden op de dag leeg is? Hou hier dan rekening mee bij het maken van een smartphonekeuze. In veel gevallen kun je online of in de winkel erachter komen of de levensduur en accuduur voldoen aan je wensen. 

Daarbij komt ook nog het feit of oplaadsnelheden voor jou van belang zijn of niet. Alle informatie is online te vinden of je kunt een specialist vragen om advies op dit gebied. Zorg alleen wel dat je niet kiest voor een optie die snel door zijn accu heen gaat. 

Fotografeer jij er graag op los of niet?

Een van de dingen die ook mee kan wegen in je besluit voor een bepaalde telefoon is de camera. In 2022 heb je namelijk smartphones met wel 4 camera’s voor verschillende afstanden en scherptes, maar dit zal niet voor iedereen nodig zijn. Hecht jij bijvoorbeeld veel waarde aan mooie foto’s of selfies, dan zal je daar op moeten letten bij het aanschaffen van een smartphone.

Je betaalt in sommige gevallen meer geld voor betere kwaliteit en daar moet je dan wel bedacht op zijn. Ook als je er weinig tot geen waarde aan hecht, is het belangrijk dat je niet per ongeluk teveel betaalt voor de cameramogelijkheden. Vraag dit dan ook altijd na of onderzoek het zelf om erachter te komen wat de beste optie voor jou is. 

Misschien dat jij 2 camera’s goed genoeg vindt of alleen een goede selfiecamera. Wees hier bedacht op als het aankomt op een aanschaf van een smartphone. 

Het formaat van je smartphone

Wat voor veel mensen ook kan meewegen in hun besluit, is het formaat. Tegenwoordig worden telefoons steeds groter gemaakt om te voldoen aan de vele eisen van een prima smartphone. 

Dit kan ook zo gelden voor jou en wellicht waardeer je juist een groot toestel, maar het kan natuurlijk ook andersom zijn. Met kleine handen wil je misschien een wat fijner model en bij grote handen juist een wat kolossaler toestel. Gelukkig is de keuze reuze en zijn er voor zowel grote als kleine formaten genoeg toestellen te vinden. 

Mocht dit bij jou meewegen in je besluit, zorg dan dat je van het formaat van een telefoon op de hoogte bent. Vaak heeft het alleen weinig effect op de prijs en ben je afhankelijk van het model dat aanwezig is. 

De snelheid van je smartphone met de juiste processor

Speel jij graag spelletjes op je telefoon of maak je tegelijkertijd gebruik van veel verschillende functies op je smartphone? Dan is een goede processor vrijwel noodzakelijk. Hiermee kun je namelijk veel beter zwaardere functies uitvoeren op je smartphone zonder last te hebben van haperingen en dergelijke storingen. 

In de Top 5 beste goedkope smartphones voor in 2022 kwamen enkele toestellen voorbij met een Octa Core Processor. Dit is een uitstekende processor die in staat is om grote apps te ondersteunen en het zorgt ervoor dat je ook betere snelheden behoudt. 

Het gemak van je smartphone 

Een van de onderdelen die naast het prijskaartje ook erg meeweegt in je besluit, is natuurlijk het gemak van je telefoon. Ieder heeft daar zijn eigen bedenkingen bij, maar het is wel fijn als een telefoon doet wat jij voor ogen hebt. 

Hou jij van een bepaalde lay-out die een smartphonebedrijf hanteert, dan is het wellicht fijn om een model van dit merk te kiezen. Of ben je gek op de functies die een specifiek toestel aanbiedt, dan kan dat ook meewegen in je besluit. 

Kies een telefoon waar jij je fijn bij voelt en die in zijn algemeenheid voldoet aan jouw wensen. 

Zo vind je dus jouw ideale telefoon

Bij het kiezen van de juiste telefoon zijn er dus veel dingen waar je rekening mee kunt houden. Natuurlijk kun je dit zo uitgebreid mogelijk maken, maar je kunt ook op basis van enkele eisen een besluit maken. 

Met de bovengenoemde onderdelen kun je jouw ideale smartphone samenstellen. Het is bijvoorbeeld handig om vooraf een bepaald prijskaartje in je hoofd te hebben waar je niet te veel van wilt afwijken. Alle andere dingen bepalen dan of een smartphone voldoet aan de functies die jij verwacht van jouw perfecte smartphone. 

Door vooraf goed in je hoofd te hebben wat je wilt, wordt het vinden van de beste goedkope smartphone voor in 2022 een leuke en makkelijke klus!
Samen met de Top 5 beste goedkope smartphones voor in 2022 en de tips voor het vinden van het ideale toestel kun jij je budget droomtelefoon vinden! Ook als je een bepaald merk in je hoofd hebt kun je deze tips toepassen om te vinden wat je zoekt. 

Vorige

Beste Apps voor Apple Watch in 2023

Volgende

Beste Goedkope Samsung Telefoon in 2022

Follow Us